Bekväma golv till internationell skola - MasterTop 1327 C

International school Brande

I augusti 2013 öppnades dörrarna till en helt ny del av den internationella skolan i Ikast, Danmark. På skolan, som ligger vid sidan av det befintliga gymnasiet, undervisas för närvarande 135 elever uteslutande på engelska. Den nya tvåvåningsbyggnaden rymmer skola, förskola och fritids.

Utmaningen

Där det finns många barn är ljudnivån i regel hög. Därför var det viktigt att hitta en lösning som kunde sänka ljudnivån. Golvbeläggningen skulle vara bekväm att gå, sitta och kravla på eftersom den skulle passa såväl stora som små barn. Slutligen var det, som vid alla skolbyggen, ett självklart krav att golvet skulle vara slitstarkt, ha lång livslängd och vara lätt att rengöra så att kostnaderna för rengöring och underhåll skulle bli så låga som möjligt.

Vår lösning

Lösningen på utmaningarna ovan fann man i det unika och prisbelönta beläggningssystemet MasterTop 1327 C, som valdes till skollokaler, fritidslokaler och förskola. Beläggningen, som har utvecklats av BASF, upplevs som mjuk och är därmed mycket bekväm att gå och sitta på. I en skol- och förskolemiljö, där barnen ofta uppehåller sig lika mycket på golvet som på stolarna, är MasterTop 1327 C idealiskt. Dessutom är beläggningen stegljudsdämpande och bidrar till en behaglig rumsakustik, vilket är ett måste på skolor och institutioner.

Projekt: International School of Ikast-Brande
Plats: Ikast-Brande (Danmark)
Projektet avslutat: 2013
Byggherre: ISIB Ejendomsselskab A/S
Designer/arkitekt: Arkitektkontoret C.F. Møller A/S
Marknadssektor: Utbildningssektorn
Använda produkter: MasterTop 1327 C, 1200 m2

Läs mer om projektet