​BASF lanserar ett nytt MasterTop-golvsystem på den svenska marknaden

 MasterTop 1327

  • Bullerreducering med upp till 20 dB
  • Kombinerar design, ljuddämpande och hållbara egenskaper

Rosersberg, Sverige– 17 april, 2018 – Med den nya MasterTop 1327-serien har BASF lanserat två systemspecifikationer med ljuddämpande golvbeläggning som påförs i helt flytande form och som kombinerar hög gångkomfort med exklusiva designegenskaper och förbättrade ljuddämpande egenskaper. Detta kompletterar BASF:s produktportfölj med kemiska lösningar för byggnation som samlats under varumärket Master Builders Solutions®.

De nya systemspecifikationerna MasterTop1327-16dB och MasterTop1327-20dB erbjuder en rad fördelar när det gäller rumsakustik, påföring, design och hållbarhet: tack vare det ljuddämpande skiktet och den vertikala ljudöverföringen, t.ex. vid buller, reduceras ljudet med 16 till 20 dB, vilket ger en behaglig livs- och arbetsmiljö. Detta innovativa, ljuddämpande skikt påförs i flytande form precis som alla andra komponenter i MasterTop 1327-systemen. Påföringen av golvbeläggningen har därmed förenklats – särskilt i rum med komplexa former. Den flytande påföringen möjliggör maximal kreativ frihet och individuell golvdesign när det gäller form och färg. Alla system i den nya MasterTop 1327-serien bidrar till optimal inomhusluftkvalitet och överensstämmer med de låga utsläppsgränserna i AgBB-standarden (Hälsokommitté-relaterad utveckling av byggprodukter). Tack vare deras mycket höga hållbarhet och lätta underhåll ger de låga livscykelkostnader.

"Med lanseringen av vår MasterTop 1327-serie har vi förstärkt vår produktportfölj ytterligare inom området dekorativa golvsystem med fokus på estetiska golv som det ställs mycket höga krav på. Vårt mål är naturligtvis att erbjuda våra kunder toppmodern golvbeläggning. MasterTop 1327-20dB är till exempel det första och enda golvsystemet på marknaden som påförs i helt flytande form och reducerar buller med 20 dB", säger Luc Van Eldere, chef på BASF:s Performance Flooring Europe.

MasterTop 1327-systemen med fogfria golvbeläggningar passar för påföring i byggnader där ett tilltalande utseende, hög gångkomfort och minimala bullernivåer är lika viktiga: på sjukhus är tystnad och trivsel viktigt för patienters tillfrisknande och i utbildningslokaler krävs en tyst miljö för att barn ska kunna studera. Detta gäller även kontor där de anställda behöver en miljö där de kan koncentrera sig och på hotell där gästerna vill vila i en må bra-miljö.

MasterTop 1327-20dB

”MasterTop 1327-20dB är även en del av den hållbarhetskampanj BASF nyligen presenterade: Master Builders Solutions specialisterna presenterar tillsammans med europeiska kunder utvalda fall som visar hur innovativ kemi gör att kunder kan öka sin produktivitet och minska driftkostnaderna och koldioxidavtrycket” säger Timm Dunemann som är General Sales Manager för BASF’s division Construction Chemicals i Sverige.
Den stegljudsdämpande PU-beläggningen MasterTop 1327-20dB, valdes för renovering av ett av Koteng Eiendomme AS:s kontorsbyggnader i Trondheim, Norge. Läs mer om projektet och fördelarna med MasterTop 1327-20dB och dess viktiga bullerreduktion på arbetsplatser här:
  
www.sustainability.master-builders-solutions.basf.com

Kontakt

Sarah Edström

Marketing Assistant