Nytt ljuddämpande MasterTop golv på Architect@Work Stockholm 2019

Den 3-4 april presenterar experterna från Master Builders Solutions-divisionen MasterTop 1327-20dB, den senaste innovationen av golvsystem för dekorativa golv på Architect@Work, i monter 7 – Stockholmsmässan.

Master Builders Solutions® på Architect@Work Copenhagen 2018

  • Det enda fogfria golvsystemet i världen som påförs i flytande form och som reducerar buller med upp till 20 dB
  • Innovativa PU-system som kombinerar enastående akustisk prestanda, exklusiv design och hållbara egenskaper
  • BRE Global-certifierad golvlösning som kan användas i BREEAM-certifierade byggnationer

MasterTop 1327-20dB är ett fogfritt polyuretangolvsystem som erbjuder stora fördelar när det gäller rummets akustik, design och även hållbarhet vilket framgår av den nyligen uppnådda BRE Global-certifieringen, som betyder att golvet kan användas i BREEAM-certifierade byggnationer. MasterTop 1327-20dB ingår även i DGNB:s navigator och kan därmed även användas i DGNB-certifierade byggnationer.

Ljuddämpande golv i otaliga färger

MasterTop 1327-20dB är den perfekta lösningen för alla miljöer där det är lika viktigt med ett tilltalande utseende, hög gångkomfort som minsta möjliga bullernivåer, t.ex. sjukhus, utbildningsinstanser, kontor, hotell och museer.

Det är det enda golvsystemet i världen i flytande form som gör det möjligt att reducera upp till 20 dB av vertikal ljudöverföring – t.ex. buller – tack vare ett innovativt ljudisolerande skikt som också påförs i flytande form precis som alla de andra komponenterna i MasterTop 1327-systemen. Påföringen av golv-beläggningen har därför förenklats, särskilt i rum med komplexa former. Den tillåter dessutom maximal kreativ frihet och individuell golvdesign sedan det är möjligt att välja bland otaliga färger som passar till den övriga interiören.

Hållbare golv

MasterTop 1327-20dB är även en del av Master Builders Solutions hållbarhets-kampanj: Construction Chemicals-specialisterna presenterar tillsammans med europeiska kunder utvalda fall som visar hur innovativ kemi gör att kunder kan öka sin produktivitet och minska driftkostnaderna och koldioxidavtrycket. En speciell, lyckad kundberättelse om MasterTop 1327-20dB och dess viktiga buller-reducerande egenskaper finns på BASF:s hemsida för hållbarhetskampanjen på: www.sustainability.master-builders-solutions.basf.com

MasterTop 1327-20dB ingår i en komplett serie av system som bidrar till optimal luftkvalitet inomhus och överensstämmer med de låga utsläppsgränserna i AgBB-standarden (den tyska kommittén för hälsorelaterad bedömning av bygg-produkter). Tack vare deras mycket höga hållbarhet och enkla underhåll ger de låga livscykelkostnader.

Läs mer om MasterTop 1327 golv

MasterTop 1300-golvsystem uppnår bedömningen A+ i BRE Green Guide och kan användas i BREEAM-certifierade byggnationer

MasterTop 1300-seriens system, ett sortiment av polyuretanhartsgolv som inkluderar MasterTop 1327-20dB, har nu klassificerats för olika specifikationer i Building Research Establishments (BRE) Green Guide som ger designers och beställare vägledning angående de bästa miljövalen när byggmaterial och komponenter ska väljas.

BRE-bedömningen mäter byggmaterialens miljöpåverkan under hela deras livscykel. BRE Global-godkända byggtyper klassificeras som boende, hälsa, industri, företag, detaljhandel eller utbildning. Beställare kan söka under dessa byggtyper och få information om bedömda material för många aspekter av byggnadens konstruktion såsom fönster, väggar, tak och ytbehandlingar för golv. Flera av MasterTop-systemen uppnår klassifieringen A+. Vilket betyder att MasterTop 1300-golven inkl. MasterTop 1327-20dB kan ingå i BREEAM-certifierade byggnationer.

BRE Global

Green Guides onlineresurs finns på: www.greenbooklive.com

Broschyr: MasterTop 1327

Broschyr: MasterTop 1327

Golvsystemet som kombinerar design med ljuddämpande egenskaper