​Innovativt tätnings- och skyddssystem till betong i avloppsreningsverk och aggressiva kemiska miljöer

MasterSeal 7000 CR

  • MasterSeal 7000 CR-systemet erbjuder unika egenskaper baserade på ny teknik
  • Fullt skydd i extremt aggressiva avloppsvattenmiljöer
  • Betydande förlängning av betongkonstruktioners livslängd och snabbare idrifttagning

Med MasterSeal 7000 CR från Master Builders Solutions presenterar BASF en innovativ produkt för skydd av betongkonstruktioner i extrema avloppsvattenmiljöer. Produkten baseras på företagets nya teknik Xolutec™ och kombinerar på ett unikt sätt appliceringsmetoder med prestandaegenskaper för att klara utmaningarna i aggressiva avloppsvattenmiljöer.

"Vår nya Xolutec™-teknik har utvecklats för att lösa problemen i krävande tekniska miljöer. Det är en innovativ och intelligent teknik som kombinerar fördelarna från olika kemiska produkter och därmed utgör en helt unik lösning. När materialet blandas på arbetsplatsen bildas en speciell tvärbunden, ogenomtränglig produkt (XPN) som förbättrar materialets allmänna egenskaper", förklarar Roland Nowicki, Vice President, BASF Construction Chemicals Europe. 

Resistent mot biogena svavelsyraangrepp 

Påverkan från avloppsvatten i uppsamlingsnät och behandlingsanläggningar kan medföra snabb nedbrytning av betongytor och korrosion av armering och stålkonstruktioner. MasterSeal 7000 CR är resistent mot slitage och biogena svavelsyraangrepp och därför idealisk till de extrema förhållanden som förekommer i förbehandlings- och luftningstankar, rötkammare och avloppsrör. Produktens dynamiskt och statiskt spricköverbryggande egenskaper skyddar betongen även när det har uppstått icke-strukturella sprickor och förlänger på så sätt konstruktionens livslängd. 

En annan viktig fördel med den nya plasttekniken är dess tolerans mot fukt, både i underlaget och i omgivningen. MasterSeal 7000 CR kan påföras på mycket fuktiga underlag med rulle, och eftersom produkten är snabbhärdande tål den kontakt med vatten under tryck redan 24 timmar efter applicering vid 20 ˚C. Denna kombination av egenskaper ger långvarigt skydd av betongen samtidigt som den kan tas i bruk mycket snabbare. Därför är MasterSeal 7000 CR den perfekta lösningen för avloppsreningsverk. 

"Vi är glada att kunna lansera ett unikt system med dokumenterade egenskaper, som erbjuder branschen en lösning som i hög grad förlänger livslängden på betongkonstruktioner", säger Markus Scherler, Head of Business Segment Management Europe – Industrial and Concrete Refurbishment by BASF. "MasterSeal 7000 CR visar BASF:s engagemang för konstant utveckling av skyddsprodukter till byggbranschen globalt."

Läs mer om MasterSeal 7000 CR